У Слов'янську затримали високопосадовця, який допомагав сепаратистам і крав у держави газ

Під час обшуків у чиновника "Донецькоблгазу" знайшли велику кількість зброї та військової амуніції.

У Слов'янську Донецької області співробітники Служби безпеки України та прокуратури затримали керівника місцевого підрозділу "Донецькоблгазу".

Правоохоронці встановили, що під час окупації міста бойовиками з банди Ігоря Гіркіна затриманий допомагав терористам технікою та будматеріалами, йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Після того, як українські військові звільнили місто, зловмисник залишився на посаді і присвоїв природний газ на 100 млн грн. Компенсацію завданих державі збитків він намагався перекласти на плечі місцевих мешканців, підробивши для цього документи свого підприємства.

Під час обшуків у затриманого та його оточення силовики вилучили дев'ять пістолетів та два револьвери різних систем, чотири незареєстровані мисливські рушниці, автомат Калашникова, саморобний карабін, один кілограм тротилу, 11 бронежилетів, балаклави та велику кількість набоїв різного калібру. Також вилучено 11 рацій, три з яких далекого радіусу дії, та іншу військову амуніцію.

СБУ перевіряє інформацію про "російський слід" у діяльності зловмисника та причетність до створення сепаратистського підпілля у Слов'янську, обладнання конспіративних місць для переховування диверсійних груп тощо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація