Жителі Авдіївки досі вважають Україну частиною Росії та скаржаться на відсутність російських пісень

Жителі Авдіївки досі вважають Україну частиною Росії та скаржаться на відсутність російських пісень

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Класична музика не до смаку жителям прифронтового міста.

Двома окремими світами видаються передові позиції військових поблизу Авдіївки та життя в самому населеному пункті. Бійці власною кров'ю захищають державу, існування котрої не визнають мирні жителі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

До мешканців Авдіївки спеціально з Німеччини приїхала виступати скрипалька Марина. Вона вірить у те, що музика – це найкращі ліки від війни, навіть якщо здається, що втомлена свідомість цьому пручається. На скрипці вона зіграла навіть Гімн України. Місцеві школярі зі стільців підвелися, але співати так ніхто й не наважився. Кажуть, просто не звикли до цього, хоча слова знають.

Паралельні світи: життя військових та мирних жителів, яких розділяє кілька сотень метрів

Паралельні світи: життя військових та мирних жителів, яких розділяє кілька сотень метрів

У будинку з догляду за людьми поважного віку концертові, на відміну від школярів, зовсім не раді. "Така музика мені не подобається", - кажуть місцеві. І додають, що до смаку їм "російські народні, наші" пісні. Роберта Івановича влаштовує і пенсія, і побут у будинку. Однак він досі не вважає державу, від якої все отримує, незалежною. "Україна – це частина Росії. По історії раніше вчили", - каже пенсіонер.

Недалеко від Авдіївки триває героїчна оборона шахти Бутівка. Туди зайшли військові 72-ї бригади. Новачки лише обживаються на розвалених позиціях. Під акомпанимет вибухів снарядів бійці гріють воду в ящику з-під набоїв і топлять піч дровами. Конструкції шахти майже всі понищені, однак армійці досі примудряються тримати її під контролем. Про що свідчить прапор, який сміливці постійно вивішують якомога вище над Бутівкою.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація