У Торецьку місцеві на чолі з колишніми в'язнями блокували українських військових

До міста серед ночі приїхав керівник поліції області.

У Торецьку близько 100 людей намагалися заблокувати переміщення українських військових містом.

Про це повідомив начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні вночі, в Торецьку, група осіб з числа місцевих жителів, раніше судимих, осіб, які перебувають в стані алкогольного сп'яніння, серед яких були і жінки, спробувала блокувати переміщення наших військових містом", - написав він.

За словами Аброськіна, поліція міста була піднята за тривогою.

"Для стабілізації обстановки прибув в місто. Спробували пояснити людям, що вони порушують закон. Але п'яний натовп, керований провокаторами, відмовився виконувати наші законні вимоги. Мною було дано наказ розблокувати дорогу і затримати активних учасників, що і було зроблено співробітниками поліції Торецька", - розповів очільник поліції області, додавши, що близько опівночі люди розійшлися, а заводіїв доставили до відділення поліції.

Також він зазначив, що організатори "протесту" намагалися сховатися з місця інциденту.

"Ніхто не розраховував, що поліція буде активно діяти. Бойовики, втрачаючи "підтримку" місцевих жителів, йдуть на все, щоб утримати свій вплив - використовують призвідником заворушень колишніх ув'язнених, страх людей і втому від війни, від щоденних обстрілів. Очікували повторення 2014 року, коли дії професійних провокаторів "прихильників русского мира" видавали за позицію місцевих жителів. Повторення 2014 року не буде та пора всім звикнути до цієї думки", - наголосив Аброськін.

Окремо він також зауважив, що міський голова Торецька під час сутичок перебував осторонь.

"Замість спілкування з жителями громади вважав за краще зайняти позицію "постою, поспостерігавши, куди випливе", - обурився Аброськін.

Нагадаємо, ситуація у зоні проведення АТО залишається неспокійною та набуває ознак загострення. Минулої доби російські окупанти 63 рази застосовували зброю проти українських захисників. Бойовики накрили вогнем із 122 мм артилерії Зайцеве, а по Авдіївці били з кулеметів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація