У зоні АТО на честь загиблих українських військових запустили прощальний салют

У зоні АТО на честь загиблих українських військових запустили прощальний салют

Фото: УНІАН

Один кілька тижнів як одружився, а другий був його свідком на весіллі. 

У зоні АТО запустили останній салют на честь вояків, як їх тут усі тут називали, "Француз" і "Кіт". Два позивні - двох друзів. Тепер уже командир дозволив назвати їх імена – Микола Саюк та Сергій Кочетов, земляки з Рівненщини та побратими з Майдану.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Один кілька тижнів як одружився, а другий був його свідком на весіллі. Разом були і в останньому бою. Одному було 29, другому 31 рік. Сьогодні з бійцями батальйону "Айдар" попрощалися на передовій друзі, колеги і дружина Миколи Саюка, яка є теж військовослужбовцем.   

Ті, хто не змогли прийти попрощатися, і далі на лінії оборони. Сьогодні, кажуть солдати, ворог подекуди наче дав їм перепочити. Тож вони наново укріплюються й поспішають, бо ворог стріляти починає переважно з ночі.

Перемир'я тут інакше пахне. Вони постійно міняють пункти своєї стрільби, у них є уже заготовки, з яких місць вони працюють.

Глибоко у полі, як і годиться справжнім військовим, обладнали свої позиції українські армійці. Кажуть, вони не прикриваються, як бойовики, місцевими, і готові до чесного бою. Проте далі населеного пункту міжнародні оглядачі не заїжджають. Хто знає, чи зафіксують, як російські окупанти зривають перемир'я.  

"Місія ОБСЄ нечасто реагує на такі обстріли. Далі населених пунктів та ліній розмежувань вони не доїжджають", - розповів начальник штабу батальйону "Айдар" Олександр Яковенко.

Тут дійсно важко проїхати навіть таким міцним позашляховикам. Вояки показують: їхньому залізному другові теж перепадало од ворога. Але швидко прориваються на безпечну дорогу.

Нагадаємо, на фронті на Донбасі – двоє загиблих і поранені. Обстріляна школа у Мар'їнці та житлові квартали в Красногорівці. Загалом – сотні снарядів із важкої зброї випустили бойовики за минулу ніч по українських армійцях.

Українські військові використовують зменшення обстрілів для прощання із загиблими

Українські військові використовують зменшення обстрілів для прощання із загиблими

Повʼязані теми:

Наступна публікація