У зоні АТО не залишилось жодного мобілізованого військового – Порошенко

У зоні АТО не залишилось жодного мобілізованого військового – Порошенко

Фото: Reuters

Президент оголосив про завершення 6-ї хвилі мобілізації.

Жодного мобілізованого військового на фронті на Донбасі не залишилось.

Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Я, як президент і верховний головнокомандувач, можу доповісти українському народові, що відсьогодні жодного мобілізованого на фронті, в зоні АТО немає. І Збройні Сили України повністю мають бути забезпечені добровольцями, воїнами-контрактниками, добре підготовленими, вмотивованими, навченими і забезпеченими", - сказав він.

Також президент наголосив, що на фронті залишаються лише воїни-контрактники та добровольці, яких якісно підготували, навчили, провели відповідні тренування, зокрема, і за участю іноземних партнерів.

"За два роки, що минули, мобілізація виконала надзвичайно важливу роль у забезпеченні обороноздатності нашої держави, а також в тому, щоб дати відсіч агресору, що напав на нашу країну в найбільш складні дні для української історії. За цей час українське військо пройшло велику відстань. Сьогодні ми маємо якісно нові Збройні Сили України", - зазначив Порошенко.

За словами глави держави, станом на початок року понад 60 тис. контрактників записались до ЗСУ.

"Дуже важливо, що за рахунок демобілізованих, особливо тих, хто найкраще себе проявив в лавах Збройних Сил, формується більш ніж 100-тисячний резерв першої черги", - додав Порошенко, зауваживши, що командири бригад отримали можливість комплектувати свої частини та заохочувати до служби в армії.

Водночас міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що з 60 тис. контрактників – 12 тис. бійців, які спочатку пройшли службу в армії в рамках мобілізації і потім залишились служити за контрактом. "Майже 20% – це люди, які мають бойовий досвід", - сказав міністр.

Своєю чергою начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко відзвітував, що загальна чисельність контрактників, які були прийняті на службу в період 2014-2016 років, складає 90 тис. військових.

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко заявив, що він як верховний головнокомандувач не планує оголошувати сьому хвилю мобілізації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація