Україна навела в Мінську докази серпневого загострення в зоні АТО

Україна навела в Мінську докази серпневого загострення в зоні АТО

Фото: volynnews.com

Документи оприлюднив учасник переговорного процесу Євген Марчук.

Україна продемонструвала на перемовах у Мінську документи-звіти про зрослу в серпні активність противника на Донбасі. Представник нашої держави у контактній групі Євген Марчук оприлюднив відповідну статистику, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Отже, від початку серпня бандформування самопроголошених республік порушили "режим тиші" щонайменше 1386 разів. При цьому використали заборонені домовленостями танки – ними здійснили п'ять обстрілів. Також застосовували артилерію калібром 152 і 122 міліметри, міномети заборонених 120 і 82 калібру.

Україна продемонструвала докази безперервної ескалації конфлікту на території АТО

Україна продемонструвала докази безперервної ескалації конфлікту на території АТО

У документах зазначено, що вдвічі зросла кількість прицільних обстрілів українських позицій. Незаконні бандформування здійснили 9 бойових сутичок та роблять спроби йти на штурм. Бойовики активно використовують снайперів. А українська розвідка оприлюднила імена кадрових російських військових, які десять днів тому брали участь в обстрілі селища Чермалик.

Також Марчук повідомив, що від початку 2016 року зафіксовано 260 випадків незаконного перетину державного кордону України з боку РФ ешелонами і колонами військової техніки. Основні поставки вантажів здійснювалися на залізничні станції Іловайськ, Краснодон, Ровеньки, Квашин, Донецьк.

Повʼязані теми:

Наступна публікація