Україна відкриє додатковий пункт пропуску на Луганщині

Україна відкриє додатковий пункт пропуску на Луганщині

Новий КПВВ з'явиться на Луганщині / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Намір офіційного Києві підтвердили в ОБСЄ.

Україна на початку весни відкриє новий пункт пропуску через лінію зіткнення в Луганській області. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

За його словами, відкриття заплановане не початок весни. КПП планується створити в районі населеного пункту Золоте.

"Україна підтвердила готовність відкрити пункт пропуску для автомобільного транспорту та гуманітарних вантажів поблизу населеного пункту Золоте в першій декаді березня, якщо буде дано гарантії безпеки. Представники окремих районів Луганської області підтримали це рішення", - сказав Сайдік.

Крім того, сторони конфлікту в рамках роботи гуманітарної підгрупи домовилися надати Міжнародному Комітету Червоного Хреста доступ на територію між двома протилежними блокпостами для позначення і огородження мінних полів, щоб на них не підривалися мирні жителі.

В даний час на лінії розмежування в зоні АТО працюють п'ять контрольних пунктів в'їзду/виїзду: "Мар'їнка", "Зайцеве", "Новотроїцьке", "Гнутове" і "Станично-Луганське".

18 лютого на пропускних пунктах на Донбасі виникли великі черги. Через обстріли бойовиків були закриті кілька з них, навантаження на решту збільшилося. 

20 лютого було знову відкрито КПП у Зайцевому. 22 лютого відновилася робота КПВВ "Мар'їнка"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація