Україна вимагає від ОБСЄ зафіксувати порушення режиму тиші бойовиками - Геращенко

Україна вимагає від ОБСЄ зафіксувати порушення режиму тиші бойовиками - Геращенко

Фото: Getty Images

Порушення режиму тиші і припинення вогню відбувається за повного потурання і сприяння РФ.

Україна офіційно звернулася до ОБСЄ з вимогою зафіксувати грубе порушення бойовиками режиму тиші на Донбасі.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook уповноважений президента України щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Уже після того, коли вони пообіцяли неухильно дотримуватися режиму тиші в святкові дні, з півночі на 23 грудня, ці обіцянки вони дали у Мінську 22 грудня, - і ось ціна їхнім словам", - наголосила вона.

За словами Геращенко, порушення режиму тиші і припинення вогню відбувається за повного потурання і сприяння росіян, які вчора також брали участь в роботі безпекової групи і Тристоронньої контактної групи.

"Те саме - брехня, безвідповідальність, недотримання слова, ухиляння від своїх вчорашніх же слів відбувається й за іншими пунктами Мінських угод, зокрема щодо звільнення заручників. І все це за повної підтримки Росії", - зазначила вона і додала, що безпекова ситуація, порушення бойовиками режиму тиші, відсутність прогресу у звільненні заручників мають стати предметом особливої уваги всього світу.

Украіна офіційно звернулася до ОБСЄ, зокрема, до представника цієі організаціі в Тристоронній контактній групі у Мінську...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 23 грудня 2015 р.

Нагадаємо, напередодні, у вівторок, 22 грудня, у Мінську домовилися про повний режим тиші з 23 грудня, проте бойовики порушили домовленості і вгатили по українських позиціях з мінометів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація