Українська родина більше двох років шукає зниклого в АТО танкіста

Українська родина більше двох років шукає зниклого в АТО танкіста

Фото: Reuters

Чоловік встиг прослужити на фронті лічені дні, перш ніж зв'язок із ним обірвався.

Два роки і два місяці після жорстоких боїв під Степанівкою немає жодної звістки про сержанта 30-ї механізованої бригади Ярослава Антонюка. Спочатку його занесли до списку полонених, потім зарахували до зниклих безвісти, але рідні досі вірять у те, що їх чоловік і батько живий, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У свої перші дні на фронті Ярослав тричі на день телефонував додому, аж раптом перестав. За офіційною інформацією, під час бою в його танк влучив снаряд. Неофіційна версія засвідчує, ніби капітан екіпажу вирішив іти на таран російського танка. Свідків того, що насправді сталося, немає.

Ні живий, ані мертвий: понад два роки немає новин про долю сержанта Ярослава Антонюка

Ні живий, ані мертвий: понад два роки немає новин про долю сержанта Ярослава Антонюка

Пошуки серед полонених результату не дали. На контакт із різними командира екіпажу Артема Абрамовича та сержанта Антонюка виходили лише шахраї. "Спочатку мені каже: 5 тисяч. Я думала, доларів, що таке 5 тисяч гривень? Щось ви дешево за мого чоловіка… Це, типу, на бензін, ми його привеземо. Казки розповідали неймовірні. Дуже багато дзвонили з тюрми, бо як мені подзвонять, я записувала і зверталася в СБУ. Там пробивали і казали, де вишка стоїть", - розповіла Ніна Антонюк.

Паралельно рідні танкістів здали ДНК на аналіз для порівняння з останками тіл. Знайти і поховати вдалося одного з членів екіпажу Петра Барбуха та командира Абрамовича. Однак Антонюка серед загиблих знайдено не було. "Люки були закриті. Я думаю, може, він же механік, він нижній люк міг", - усе ще сподівається дружина бійця. Натомість у державі змогли констатувати тільки те, що її чоловік зник безвісти. Про що й видали відповідну довідку. Разом із тим к Міноборони та СБУ запевняють, що пошуки Антонюка тривають.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація