Українська розвідка дізналась, як російським генералам віддячили за Донбас

Українська розвідка дізналась, як російським генералам віддячили за Донбас

Фото: Getty Images

Генерали отримали нові посади та звання після виконання злочиних наказів РФ на Донбасі

Міністерство оборони України встановило теперішні місця служби російський кадрових генералів, які протягом 2014-2015 років брали участь у збройному конфлікті проти українських збройних сил на Донбасі. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки міноборони.

Зазначається, що тоді російські кадровики займали командні посади в Збройних силах Росії в 2АК (Луганськ).

Так, генерал-майора Кузовлєва Сергія Юрійовича призначено командувачем 20 Армії у Воронежі після того, як він з кінця 2014 року до весни 2015 командував 2 АК ЗС РВ у Луганську.

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Юдіна Сергія Сергійовича – генерал-лейтенанта – призначено начальником організаційно-мобілізаційного управління Західного ВО у Санкт-Петербурзі. До цього Юдін командував 2 АК у Луганську.

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Генерал-майор ЗС Росії Цеков Олег Мусович наразі повернувся на посаду командира 200 окремої мотострілкової бригади Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ у населеному пункті Печенга в Мурманській області. Звання генерал-майора Цеков отримав після виконання наказів Росії на тимчасово окупованих українських територіях: з кінця 2014 року до весни 2015 року він командував 2 окремою мотострілецькою бригадою (Луганськ) 2 АК ЗС РФ.

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Нагадаємо, за даними волонтерів, станом на 31 березня, під час бойових дій на Донбасі загинули 675 кадрових російських військовослужбовців. особи ще 240 російських військових, які загинули на Донбасі з початку конфлікту, повністю не встановлено.

Поміж тим, від початку бойових дій загинули 12 журналістів, а 840 осіб, які воювали на боці незаконних угруповань "ЛНР" і "ДНР", вважаються безвісти зниклими.

Окрім того, українська розвідка повідомила про прибуття солдатів РФ на Донбас. До Ясинуватої прибув підрозділ 128 спеціального моторизованого полку внутрішніх військ МВС РФ із Воронежа.

До західної околиці Донецька прибули три вантажні автомобілі з особовим складом 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк).

Повʼязані теми:

Наступна публікація