Українська розвідка констатувала посилення бойовиків на кількох напрямках

Українська розвідка констатувала посилення бойовиків на кількох напрямках

Біля Горлівки помічені танки бойовиків / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

На лінії фронту знову у великій кількості танки, "Гради" та артилерія.

Розвідники виявили скупчення забороненої мінськими угодами військової техніки поблизу лінії фронту. Ворог посилює власні військові частини на території як Луганської, так і Донецької областей, повідомляє УНІАН.

За інформацією головного управління розвідки Міноборони України, йдеться про танки, реактивні системи залпового вогню та крупнокаліберну артилерії. Ці види озброєнь зафіксовані в районі Алчевська, Первомайська та Донецька.

Також військові мають інформацію про ротацію та посилення проросійських бандитських формувань на новоайдарському, сєверодонецькому, слов'янському та волноваському напрямках. Там відбувається перевірка існуючих підрозділів, їхнє доукомплектування, а також удосконалення постачання та інженерного обладнання.

Розвідка має інформацію про підтримку боєготовності угруповання російських окупаційних військ на Донбасі. Солдати РФ переводяться в режим готовності до негайної участі у бойових операціях.

Росіянами також активізована власна розвідка. Для отримання інформації про розташування сил АТО використовуються безпілотники, диверсійні групи та літак-розвідник армії РФ.

Усі наявні дані українська сторона передала представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Кілька днів тому бійці на передовій розповіли, як відлякують ворожі ДРГ без застосування зброї. Військові використовують світлові ракети, аби противник зрозумів, що його присутність розкрито.

Повʼязані теми:

Наступна публікація