Українська розвідка підтвердила інформацію про штурм бойовиками Захарченка сепаратистів-"троянців"

Українська розвідка підтвердила інформацію про штурм бойовиками Захарченка сепаратистів-"троянців"

Роззброєння відбувалося неподалік Горлівки / Фото: Reuters

Підрозділи "МГБ ДНР" роззброїли особовий склад "роти спеціального призначення "Троя".

Українська розвідка підтвердила інформацію про розбірки, які сталися в лавах бойовиків "ДНР" 29 січня.

У повідомленні прес-служби Головного управління розвідки України зазначено, що підрозділи так званого "міністерства державної безпеки ДНР" роззброїли особовий склад "роти спеціального призначення "Троя".

"29 січня ц.р. у районі ОЗЕРЯНІВКА (на південний захід від н.п. ГОРЛІВКА) підрозділами т.зв. "МГБ ДНР" та 3 окремої мотострілецької бригади (ГОРЛІВКА) 1 АК здійснено роззброєння особового складу "роти спеціального призначення "Троя". Того ж дня у н.п. ГОРЛІВКА під особистим керівництвом т.зв. "міністра МВС ДНР" О. Дикого проведено затримання командування роти", - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що випадки "непокори" з боку командування окремих збройних формувань фіксуються у зв'язку зі зменшенням Росією обсягів фінансування угруповання бойовиків на Донбасі. 

Однак у розвідці не повідомляють про перестрілки та втрати серед бойовиків.

Нагадаємо, що про штурм "Трої" стало відомо з офіційної сторінки бойовиків Вконтакте. Як зазначило видання "Четвертая власть", конфлікт розпочався в п'ятницю, 29 січня, коли одного з ватажків "Трої" з позивним "Білий" викликали на допит у так звану "прокуратуру ДНР" в окупованій Горлівці. Між людьми Новикова та іншими бойовиками сталася перестрілка, внаслідок якої обидві сторони зазнали втрат, а ватажок "Трої" потрапив у полон. Після цього підконтрольні "міністерству оборони ДНР" терористи пішли на штурм бази "Трої", розташованої в селищі Озерянівка на Донеччині. За попередніми даними, на базі "Трої" перебувало близько ста бойовиків. Десятки з них загинули. У соціальних мережах повідомляють про безліч мертвих тіл.

Повʼязані теми:

Наступна публікація