Українська сторона СЦКК закликала ОБСЄ відновити "дзеркальне" патрулювання в районі Авдіївки

Українська сторона СЦКК закликала ОБСЄ відновити "дзеркальне" патрулювання в районі Авдіївки

Фото: Facebook.com/OSCE SMM

Це сприятиме деескалації ситуації навколо Авдіївки, впевнені у СЦКК.

Задля деескалації ситуації українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) закликає відновити практику щоденного направлення чотирьох "дзеркальних" патрулів ОБСЄ до ключових точок у районі Авдіївки.

Про це заявив прес-офіцер української сторони СЦКК Василь Лабай, йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

За даними штабу, впродовж останнього тижня, починаючи з 2 квітня, в районі Авдіївки відбулося значне загострення ситуації.

"Наразі це найнебезпечніша точка в зоні АТО. Цинічно порушуючи мінські домовленості, бойовики НЗФ з окупованих територій (із Ясинуватої, Мінерального, Яковлівки та Крутої Балки) систематично обстрілюють з важкого озброєння район "промзони", - зазначили в СЦКК.

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, які знаходяться у безпосередній близькості від лінії зіткнення сторін, впродовж тижня в районі авдіївської "промзони" бойовики НЗФ випустили у бік сил АТО 584 снаряди та міни, а саме 32 снаряди із танка, 16 – із артилерійських систем калібра 122мм, 131 міну калібра 120мм та 405 – калібра 82мм.

Загалом за тиждень район Авдіївки із застосуванням важкого озброєння було обстріляно 98 разів.

"Українська сторона розцінює нарощування обстрілів по позиціях ЗСУ у районі Авдіївки з боку бойовиків як пряме порушення домовленостей за Мінськими угодами та закликає відновити запропоновану українською стороною СЦКК практику щоденного направлення чотирьох "дзеркальних" патрулів ОБСЄ до ключових точок у районі Авдіївки-Ясинуватої, що дозволить здійснювати об'єктивний контроль ситуації та оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, за останню добу бойовики 73 рази обстріляли сили АТО. Епіцентром збройного протистояння залишається Авдіївка. Там проти українських воїнів противник завдав 9 вогневих ударів з мінометів калібру 120мм та 82мм. Всього підрозділи, які обороняють це місто, були обстріляні 25 разів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація