Українське щастя: цивільні та військові розповіли, яке воно

Українське щастя: цивільні та військові розповіли, яке воно

Українське щастя: цивільні та військові розповіли, яке воно

Військові розповіли про сучасне українське щастя

У солдат і мирних жителів у Щасті на Луганщині розуміння самого щастя виявилося відмінним.

Після майже двох років війни на Донбасі місцеві жителі та оборонці містечка на самісінькій лінії фронту з красномовною назвою Щастя розповіли про те, як вони розуміють це поняття – щастя. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Жителі Луганщини говорять про те, що щастя для них зараз полягає у відносному затишші – що місто не бомблять із важкої зброї, як рік тому. На думку місцевих мешканців, щастя полягає в тиші та мирі. А також у налагодження нормального життя та економічних перспективах. Для декого щастя – це можливість потрапити в рідне місто, котре довелося залишити через окупацію.

Військові ж говорять, що в обороні Щастя переоцінили цінності, бо на війні найголовніше – це вижити. Отже, саме життя – і є справжнє щастя. "На тлі втрачених товаришів, друзів убитих – усе інше дрібниці", - каже боєць 92-ї бригади з позивним "Панама".

Також бійці кажуть, що навчилися цінувати прості речі – родину, спокій та людські стосунки. Для багатьох щастя – це служити поряд із гідними людьми.

"Коли лягаєш спати і знаєш про те, що побратим стоїть на варті. І зараз охороняє не тільки твій сон, а й сон частини України. Навіть тих, хто під софітами нічних клубів відпочиває. Хочеться їм сказати: хлопці, як вам спалося? Нормально, нічого не снилося?", - сказав боєць 92-ї ОМБР "Миколаїч".

Оборонці української землі також кажуть, що щастя – це коли їх чекають удома. І боронити Батьківщину – також щастя. Бо це дає відчуття справжньої чоловічої гідності, моральне право на яке не купиш за гроші.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

У містечку прифронтової зони вчаться знаходити щастя і на війні

У містечку прифронтової зони вчаться знаходити щастя і на війні

Повʼязані теми:

Наступна публікація