Українські десантники під пильним оком Муженка відпрацювали швидкий наступ на ворога

Українські десантники під пильним оком Муженка відпрацювали швидкий наступ на ворога

На Житомирщині відбулися військові навчання / Фото: УНІАН

На маневрах військові форсували річку та зайняли територію умовного противника.

Українська армія наближається до високих стандартів якості. Цього разу під Житомиром їх демонстрували наші десантники, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Перед бійцями було поставлене завдання: йти в наступ, форсувати річку, вибити ворога із його позицій та з мінімальними втратами зайняти нову територію. При виконанні були задіяні авіація, артилерія та бронетехніка.

За тим, як виконується це завдання, спостерігали понад сотня офіцерів із різних бригад і керівник Генштабу Віктор Муженко. Командування також навчалося правильно оцінювати бойову обстановку, обирати стратегію та тактику ведення війни. А прості бійці демонстрували вправність у виконання своїх завдань і злагодження між різними родами військ.

Військові маневрами залишилися задоволені. Кажуть, отримані навички дуже цінні та можуть стати у пригоді в реальних бойових діях. Але від прямого запитання, чи відпрацьовуються атакувальні дії для АТО на Донбасі, командири ухилилися.

"Ми готуємося долати водні перешкоди, ми готуємось вести і оборонні дії, ми готуємось вести і наступальні дії. Готуємось, ще раз повторюсь, до всього комплексу завдань, які можуть стояти перед нашими частинами", - заявив керівник Генерального штабу.

Раніше Муженко заявив, що запланована на 2016 рік сьома хвиля мобілізації буде меншою за попередні, бо збільшується кількість бажаючих нести службу за контрактом. Не в останню чергу цьому сприяє підвищення заробітних плат військовим.

Крім того, Міністерство оборони України планує змінити підходи до харчування в українській армії у 2016 році. Міністр Степан Полторак пообіцяв годувати бійців за новими стандартами.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

В Україні в рази зросла кількість охочих йти на службу в армію за контрактом

В Україні в рази зросла кількість охочих йти на службу в армію за контрактом

Повʼязані теми:

Наступна публікація