Українські силовики запобігли майже 300 терактам, які готувала Росія - Порошенко

Українські силовики запобігли майже 300 терактам, які готувала Росія - Порошенко

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

За словами президента, завдяки зусиллям військових формувань було звільнено дві третини Донбасу.

Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні зсередини, зокрема, через підготовку сотень терактів.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, пише УНІАН.

"У нас виникали виклики, коли ворог намагається дестабілізувати ситуацію в країні зсередини, і про інтенсивність цих зусиль свідчить той факт, що вже майже 300 терористичних актів було попереджено силовими структурами України: СБУ, Нацполіцією та Нацгвардією", - заявив він.

За словами Порошенка, нині одним із головних завдань, які стоять перед Збройними силами та перед іншими військовими формуваннями, є збереження та розвиток України.

"Героїчними зусиллями, зокрема й Нацгвардії, ми зупинили ворога, ми звільнили дві третини Донбасу, до того як російський агресор не ввів 23-26 серпня 2014 року свої регулярні сили, здійснивши агресію проти нашої незалежної держави", - додав він.

Нагадаємо, розвідка повідомила, що у травні через активізацію терористами бойових дій загинули 180 російських найманців і майже 190 дістали поранення на окупованому Донбасі. З названої цифри 80 загиблих - це громадяни РФ і понад 30 вбитих - кадрові офіцери спецпідрозділів Збройних сил Росії. Близько 80% поранених є також громадянами РФ. Близько 70 важкопоранених російських військових було доставлено до шпиталів на територію РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація