Українські військові підготували плановий відступ на Донеччині

Українські військові підготували плановий відступ на Донеччині

Фото: УНІАН

Бійці відійдуть на кілька сотень метрів задля виконання мінських угод.

У суботу в зоні АТО минулося без непоправних втрат для українського війська. Загиблих не було, однак двоє бійців дістали поранення, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ситуацію на шахті Бутівка оборонці називають стабільною та цілком контрольованою, хоча там немає обіцяної ватажками бойовиків тиші. Цілодобово на об'єкті відбуваються вогневі провокації ворога, однак просуватися вперед терористи не наважуються.

Поблизу сіл Петрівське та Богданівка українські бійці готуються до відходу

Поблизу сіл Петрівське та Богданівка українські бійці готуються до відходу

Українські військові готуються до планованого відходу неподалік сіл Петрівське та Богданівка. Це має відбутися згідно з мінськими домовленостями. Під контролем співробітників ОБСЄ військові розміновують шляхи та повністю перевіряють територію. Нові позиції для солдат ЗСУ вже облаштовані. Вони розташовані менше ніж за кілометр від попередніх. Там уже побудували лазню, кухню, копають шанці.

Загалом у штабі АТО звітують про 17 випадків порушення режиму тиші бойовиками цієї суботи. У Донецькій області ворог використовував для обстрілів кулемети, гранатомети та 82-міліметрові та 120-міліметрові міномети. На Луганщині стріляли з кулеметів і стрілецької зброї, працював снайпер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація