Українські військові знищили бліндаж бойовиків під Мар'їнкою

Українські військові знищили бліндаж бойовиків під Мар'їнкою

Фото: Reuters

У ворожу позицію поцілили з гранатомета.

Минулі вихідні позначилися потужними обстрілами по всій лініі фронту. Бойовики після довгої перерви активізувалися на Луганщині, засипали снарядами маріупольський фронт і традиційно не обмежували себе в калібрі поблизу Авдіївки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Мар'їнці військових накривали 120-м калібром. Снаряди розбили автомобіль, потрощили дахи в дачних будинках, зруйнували школу-інтернат. Міномети ворога працюють в парі з безпілотником, який коригує вогонь. "Це стандартний обстріл. Отак нас уже разів п'ять обстрілювали за останні два місяці", - кажуть бійці. І додають, що мають справу не з місцевими – ті б так методично не знищували рідний Донбас. "З Алтаю. Ми слухаємо їхні радіопереговори. Акцент російський", - кажуть наші бійці.

У зоні АТО бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки, Мар'їнки та Красногорівки

У зоні АТО бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки, Мар'їнки та Красногорівки

Вони не засмучуються через втрачене майно. Є речі важливіші: днями на позиціях загинув побратим, ще один потрапив у полон. Хлопцю лише 20 років, і військові дуже переживають за його долю. За пережиту кривду ворогові вже помстилися – з гранатомета влучно поцілили у бліндаж. Там здетонував боєкомплект – окопи бойовиків горіли довго. Але це лише відповідь – на окупованому боці перевага у потужності. "Чуємо кожну ніч, як працює важка техніка якої тут немає за мінськими домовленостями. А вона є", - каже прес-офіцер Юрій Лелявський.

Ворожі снаряди не надто розбирають, куди падати. У двір мирний жителів минулої ночі залетіла міна. Напередодні вибухнуло на сусідньому подвір'ї. "Я не знаю, я вже, мабуть, чокнусь і мене в лікарню треба відправляти! Я ж у хаті спала! А сьогодні як бомбили? Я так тряслася. І вила. І взагалі вже не знаю, що я робила", - зізнається постраждала жителька Мар'їнки Антоніна.

Як уже повідомлялося, українські втрати на фронті пригнічують. За добу загинули п'ятеро наших бійців. Іще восьмеро поранені.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація