Українські військові знищили протитанковий ракетний комплекс бойовиків. Дайджест АТО

Українські військові знищили протитанковий ракетний комплекс бойовиків. Дайджест АТО

Фото: firtka.if.ua

Ніч у зоні проведення АТО знову минула неспокійно.

Дещо знизивши свою активність 25 травня, проросійські НЗФ продовжили вдаватись до більш інтенсивних збройних провокацій в темну пору доби. Всього впродовж минулої доби бойовики 28 разів відкривали вогонь по українських захисниках.

Про це інформує прес-центр АТО у Facebook.

Не припиняються обстріли противником українських позицій у передмістях тимчасово окупованих міст Донецьк та Горлівка. Ввечері бойовики двічі били по позиціях сил АТО південніше Авдіївки з гранатометів, великокаліберних кулеметів та мінометів калібру 82 мм. З мінометів такого ж калібру проросійські банди обстріляли українські укріплення в районі Зайцевого. А по захисниках Мар'їнки загарбники вели вогонь зі стрілецької зброї.


На світлодарському плацдармі противник тричі відкривав вогонь по укріпленнях ЗС України поблизу Луганського з озброєння бойових машин піхоти.


Неспокійно було й на маріупольському напрямку. По Широкиному НЗФ відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів. А біля Новотроїцького бойовики знову понесли втрати. Там проросійські банди вкотре спробували нанести ураження нашим підрозділам, використавши протитанковий ракетний комплекс. Однак, відкривши вогонь у відповідь, українські воїни знищили ворожий вогневий засіб.


Активізувались підрозділи російсько-окупаційних військ і на Луганщині. По українських опорних пунктах під Новозванівкою противник відкривав вогонь із кулеметів, зенітних установок та озброєння БМП. Біля Станиці Луганської окупанти били з гранатометів. 


Впродовж минулої доби в зоні проведення АТО зафіксовано прольоти 6 ворожих БПЛА-розвідників.

Нагадаємо, що раніше бойовики захопили у полон двох українських військових.

Про це заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко. За словами Лисенка, наразі вони перебувають у Донецьку. Окремо представник АП також запевнив, що українська влада та військове командування докладатимуть зусиль для їхнього звільнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація