В Авдіївці під обстрілами відбувся концерт української пісні

В Авдіївці під обстрілами відбувся концерт української пісні

В Авдіївці під обстрілами відбувся концерт української пісні

Місцеві мешканці із задоволенням послухали виконавців і потанцювали, хоч на мить забувши про жахи війни.

Авдіївку вкотре обстріляли бойовики. Серед білого дня вони випустили кілька десятків мін великого калібру по промзоні, тоді як відповідь українські бійці вогонь не відкривали, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

По промзоні стріляли 120-міліметровими мінами. На самісінькій передовій по військових гатили з підствольних гранатометів.

Під час обстрілу бійці намагаються не висовуватися – бояться не так обстрілу, як ворожих снайперів. Ті пристрілялися і намагаються працювати під шум канонади, щоб їх не виявили.

У бійця з позивним "Рижий" є своя версія, чому бойовики так вперлися в Авдіївку. Вони мріють відбити знаменитий коксохімічний комбінат – одне з найбільших підприємств регіону.

"Їм потрібна не територія, їм потрібні підприємства, щоб давали їм хоча б якісь гроші", - вважає він.

На запитання, що буде, якщо росіяни і сепаратисти підуть у масштабну атаку, українські бійці відповідають: "Ми готові!". Авдіївку обороняють хлопці ще п'ятої хвилі мобілізації, вони на фронті вже восьмий місяць. Кажуть, і пристрілялися, і наробили десятки схованок, і вивчили звички бойовиків. Тому час від часу обстрілюють з підствольників високий очерет перед позиціями – для профілактики ворожих ДРГ.

Терористи не припиняють обстріл Авдіївки

Терористи не припиняють обстріл Авдіївки

Особливості війни: страх і радість зовсім поряд. Буквально за 2 км від лінії зіткнення, в самій Авдіївці, відбувся концерт української пісні. Послухати його прийшли мешканці навколишніх будинків. Люди старшого віку ще з недовірою придивляються, молоді уже танцюють.

"Дуже прикро, що ця війна розпочалася. Я думаю, її можна було б уникнути, якби ми більше давали концертів на сході", - вважає музикант гурту "Тінь сонця" Сергій Василюк.

Концерт тривав трохи більше години. Бо довго затримуватися в одному місці все ж не варто. За пагорбом, з боку Донецька, свою музику розпочинають артилерійські батареї.

Напередодні школярі повернулися до розстріляної під час АТО української школи, аби відсвяткувати в її понівечених стінах випускний. Діти сказали, що рідної школи вони не зрадять і саме тут буде їхній останній дзвоник, неважливо в якому стані споруда.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація