В оборону Мар'їнки стала ціла родина з Харківщини

В оборону Мар'їнки стала ціла родина з Харківщини

Фото: УНІАН

Двоє рідних братів і син одного з них воюють на передовій за контрактом.

Родину Тихенків з Харківщини вважають талісманом бригади, котра захищає Мар'їнку. Брати-близнюки настільки схожі, що їх плутають навіть бойові товариші, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Валік та Віталік, як їх називають бойові побратими, схожі, як дві краплі води. Коли один брат вирішив йти воювати, інший довго не вагався. "Ми вирішили не відсиджуватися на дивані, а йти захищати свою Батьківщину", - розповів військовослужбовець ЗСУ Віталій Тихенко. Обидва вони підписали контракти, але поставили дві умови: служити обов'язково на передовій і тільки разом.

До батька Віталія приєднався ще й син Дмитро – так само зголосився служити за контрактом. "Ми один одного прикриваємо. Одна справа, коли прикриваєш просто товариша, а інша – батька", - зізнається він. Хоча й додає, що за час перебування на фронті межі родини наче розширилися і багато побратимів уже сприймаються, як рідні люди. Однак кровні родичі – все ж явище особливе. Члени родини можуть працювати, навіть не говорячи ані слова – вони один одного розуміють ледве що не інтуїцією.

Кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко

Героїзм як сімейна справа: брати-близнюки з Харківщини разом вирушили на передову

Героїзм як сімейна справа: брати-близнюки з Харківщини разом вирушили на передову

Повʼязані теми:

Наступна публікація