В ОБСЄ відреагували на обстріл спостерігачів біля Мар'їнки

В ОБСЄ відреагували на обстріл спостерігачів біля Мар'їнки

Спостерігачі СММ потрапили під вогонь зі стрілецької зброї / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Терористи відкрили вогонь і по неозброєних робітниках, і по представниках міжнародної місії.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан засудив учорашній обстріл зі стрілецької зброї спостерігачів місії біля Мар'їнки на сході Україні.

Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ.

"Ми отримали повідомлення про те, що спостерігачі СММ, які сприяли відновленню об'єктів систем життєзабезпечення неподалік Мар'їнки, на південному заході від Донецька, потрапили під вогонь зі стрілецької зброї. Цей інцидент стався всього через дев'ять днів після того, як їхніх колег у Горлівці, що перебуває поза контролем уряду, погрожуючи зброєю, змусили вийти з автівок і лягти на землю", - зазначив Апакан.

"Беручи до уваги той факт, що ці спостерігачі є неозброєними; що вони приїхали в Україну з метою нормалізації і стабілізації ситуації з безпекою; і, що, за великим рахунком, вони виконують роль примирителів; ці випадки – і багато інших, які трапилися раніше – є абсолютно неприйнятними", - додав він.

Голова СММ наголосив, що в тому разі, якщо спостерігачі не матимуть змоги виконувати свої обов'язки, не буде безпеки та стабілізації ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, учора, 16 січня, по спостерігачах ОБСЄ біля Мар'їнки бойовики "ДНР" стріляли зі снайперських гвинтівок. Інженери в цьому районі монтують запасну електролінію для Мар'їнки та Красногорівки, заново прокладається газогін, який тепер буде підземним. Саме для безпеки цивільних робітників, які працюють заради жителів Донбасу, була запрошена група спостерігачів ОБСЄ. Однак терористи відкрили вогонь і по неозброєних робітниках, і по представниках міжнародної місії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація