В ОБСЄ зафіксували 20 машин з "вантажем 200", що перетнули кордон із Росією

В ОБСЄ зафіксували 20 машин з "вантажем 200", що перетнули кордон із Росією

Дані оприлюднили на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, перебуваючи в умовах обмеженого доступу до зони конфлікту на Донбасі, за 2,5 року офіційно нарахувала понад два десятки машин, позначених написом "вантаж 200" із загиблими росіянами, яких вивозили з України.

Про це заявив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ представник США при Організації посол Даніель Байєр, передає власний Укрінформ.

"27 жовтня Спостережна місія ОБСЄ в Гуковому і Донецьку зафіксувала, як ще один автомобіль для перевезення загиблих, позначений кодом "200" - для втрат російських військових, - перетинав межу між Росією і територію, утримуваною сепаратистами. І це лише останній з понад двадцяти таких транспортних засобів, зафіксованих за два з половиною роки – лише з тих, що були помічені", - наголосив він.

Байєр нагадав, що Кремль продовжує заперечувати власну безпосередню участь у конфлікті на сході України.

"Попри те, що Росія у себе вдома визначає злочином дискусії про свої військові втрати в Україні, це не скасовує того факту, що сини Росії продовжують гинути в конфлікті, в якому їхній уряд продовжує заперечувати втрати та свою центральну роль", - заявив американський дипломат і закликав РФ "припинити насильство та повною мірою виконувати домовленість про відведення військ".

Раніше нардеп Дмитро Тимчук повідомляв, що бойовики на Донбасі терміново замінили російських десантників на "1 АК ДНР" через "непоправні та санітарні" втрати, яких зазнали військові РФ, за попередніми даними, - щонайменше 20 осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація