В окупованій Горлівці бойовики підкріплюються артилерією з "Гвоздиками"

В окупованій Горлівці бойовики підкріплюються артилерією з "Гвоздиками"

Терористи перекидають озброєння з Донецька. / Фото: Reuters

Терористи перегруповують війська.

Бойовики перекинули з Донецька в тимчасово окуповану Горлівку артилерійську бригаду, на озброєнні якої перебуває 122-міліметрова САУ "Гвоздика".

Про це інформують у прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України.

"Противник проводить перегрупування військ та зосередження засобів вогневого ураження у районі Горлівки. Протягом доби до міста перекинуто підрозділ зі складу окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1 АК, на озброєнні якого 122-мм САУ "Гвоздика", - зазначено в повідомленні.

Крім того, в управлінні додали, що в інших окупованих населених пунктах -  Широка Балка, Михайлівка, Торез та Безіменне - також розташоване важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Це, зокрема, міномети, танки та 122-мм РСЗВ "Град".

"Зазначене є черговим грубим порушенням Мінських домовленостей. Інформація доведена представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - наголошують відомстві.

Нагадаємо, що українська розвідка озвучила втрати російських військ на Донбасі за минулий рік. Від січня до вересня 2015 року в зоні конфлікту загинуло 627 бійців, ще 2155 поранені зі складу 1 та 2 армійських корпусів російських окупаційних військ.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 5 лютого бойовики 84 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових, 4 лютого – 81 раз, 3 лютого - 55 разів, 2 лютого - 55, 1 лютого - 56. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росію, яка ретельно керує діями бойовиків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація