В окупованому Луганську почали переслідувати за українські газети

В окупованому Луганську почали переслідувати за українські газети

Бойовики забороняють читати українські газети / Фото: Укрпошта

За продаж українських газет самопроголошена влада порушила кримінальне провадження.

У "ЛНР" почали впроваджувати цензуру і переслідувати за розповсюдження українських газет.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook активіст і співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

За його інформацією, "Генпрокуратура ЛНР" порушила кримінальне провадження за фактами продажу і розповсюдження українських новинних газет в окупованому Луганську.

"В ході перевірки мережі розповсюджувачів в торгових кіосках на вулиці Радянській співробітниками "міністерства інформації ЛНР" і активістами молодіжних організацій "ЛНР" були виявлені три найменування українських новинних газет", - наголосив Снєгирьов.

Також він зазначив, що примірники виявлених українських газет були вилучені, а матеріали перевірки передані в "ГПУ" і "МГБ ЛНР".

Окремо Снєгирьов нагадав, що з 16 січня "міністерство інформації ЛНР" зобов'язало інтернет-провайдерів Луганська заблокувати доступ до 113 новинних українських порталів.

"У березні минулого року "Рада міністрів" самопроголошеної республіки "з метою забезпечення національних інтересів" також обмежила мовлення 23 українських телеканалів і російського каналу "Дождь", - додав він.

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 15 лютого бойовики 79 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 14 лютого - 71 раз, 13 лютого - 69 разів, 12 лютого - 67 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росію, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація