В ПАРЄ заявили про "гібридну анексію" Донбасу Росією

В ПАРЄ заявили про "гібридну анексію" Донбасу Росією

Фото: Getty Images

У доповіді мовиться, що окупованими територіями керують чиновники в Кремлі.

Окуповані території Донбасу фактично перейшли під управління Росією.

Про це йдеться у доповіді щодо ситуації в Україні, який представили Христина Зеленкова і Марілуїза Бек під час слухань політичного та юридичного комітетів асамблеї, присвячених ситуації на сході України, які пройшли в рамках ПАРЄ у Страсбурзі, передає Deutsche Welle.

"За нашою інформацією, в Кремлі створено п'ять "міністерств", які фактично керують так званими "ЛНР" і "ДНР", - заявила Бек.

За її словами, нинішній стан справ на окупованих територіях Донбасу можна назвати "гібридної анексією" з боку Росії. Також доповідачки відзначають, що ескалація конфлікту на сході України останнім часом помітно посилилася, і в таких умовах не можна говорити про проведення виборів у Донбасі.

Комісар Ради Європи з прав людини Ніл Муйжнієкс після відвідин Донецька підтвердив, що окуповані території поступово і невідворотно переходять під вплив Росії і все більше ізолюються від решти України.

"Я мушу з сумом констатувати, що якщо так триватиме і далі, то в центрі Європи виникне велика сіра зона, де не функціонують механізми захисту прав людини", - поділився він своїми спостереженнями.

Нагадаємо, радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін заявив, що часткове затишшя на Донбасі є умовною "передишкою", адже гібридна війна не припиниться.

"Часткове затишшя на фронті не має навіювати нам самозаспокійливих думок, що, мовляв, "усе скінчилося". Ми отримали досить умовну передишку (у т.ч. завдяки постійно критикованим Мінським угодам), яку маємо використати для реальних економічних реформ, удосконалення сектора безпеки і оборони, пошуку системних рішень у протидії гібридним загрозам. Причому вже в найближчому майбутньому. Гібридна війна не почалася і не закінчиться Україною. Вона тільки починається…", - пише Горбулін.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація