В українській армії з'явилася нова спеціалізована бригада

Командування сформовано з офіцерів, які мають бойовий досвід в АТО.

У Збройних Силах України з'явилася окрема гірсько-штурмова бригада. Вона перебуває в підпорядкуванні оперативного командування "Захід", повідомляє прес-служба Міноборони.

Керівні посади обійняли військовослужбовці, котрі мають бойовий досвід виконання завдань Антитерористичної операції. Командиром бригади став Герой України підполковник Василь Зубанич.

Він уже віддав наказ про початок практичних занять із бойової підготовки гірських піхотинців. Навчання мають забезпечити бойове злагодження армійського формування та підвищення професіоналізму військовослужбовців.

"За надзвичайно короткий термін були сформовані та укомплектовані підрозділи, прийнято значну кількість військової техніки, озброєння та матеріальних засобів відповідно до штату", - повідомляють у Міноборони.

Днями президент України Петро Порошенко пообіцяв військовим підвищення зарплат удвічі, починаючи з січня. Також, за словами президента, збільшиться грошове забезпечення мобілізованих.

А в Міноборони показали нову "натівську" форму українських військових. Її шитимуть уже на наступну зиму. Річ у тім, що якісні матеріали для такої форми в Україні ще навіть не випускають. Та й із великим замовленням підприємствам важко впоратися швидко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація