В зоні АТО зі сварками відкрили перенесений з "Зайцевого" пункт пропуску

В зоні АТО зі сварками відкрили перенесений з "Зайцевого" пункт пропуску

Ілюстрація

Відтепер дорога до окупованих земель лежить через "Майорськ".

Сьогодні, 21 жовтня, відкрили пункт пропуску "Майорськ". Він замінить КПВВ "Зайцеве", яке раніше функціонувало на дорожньому коридорі "Горлівка-Артемівськ".

На відкритті були присутні очільник Донеччини Павло Жебрівський. А також начальник Східного регіонального управління Держприкордонслужби України Сергій Бідило та перший заступник керівника антитерористичного центру при Службі безпеки України Руслан Хомчак.

Зазначається, що "Майорськ" побудували за удосконаленою технологією, яка дозволить зменшити час очікування для осіб, які прямують в обидва напрямки. Там є 4 смуги на в'їзд та стільки ж на виїзд, окрема смуга для руху місцевих жителів. Пропускна спроможність контрольного пункту становить близько 7-8 тисяч осіб та 2 тисяч транспортних засобів.

Втім, як передає з місця подій кореспондент ТСН, нині на пункті пропуску великі черги, було близько 200 машин, а також натовп пішоходів. Люди, які повертаються на окуповані землі з закупами, перенесенням КВПП здебільшого незадоволені, тому виникали сварки.

Раніше Павло Жебрівський зазначав, що перенесення пункту пропуску ближче до лінії розмежування дозволить вивести з "сірої зони" кілька населених пунктів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація