Ватажки бойовиків "ДНР" вирішили "націоналізувати" українське майно – ЗМІ

Ватажки бойовиків "ДНР" вирішили "націоналізувати" українське майно – ЗМІ

Фото: vk.com/Сводки от ополчения Новороссии

"Закон" одразу схвалили після читання.

Так звана "влада ДНР" вирішила оголосити своєю власністю українське майно. Про це пише видання Газета.ru з посиланням на джерела серед сепаратистів.

"Закон оголошує власністю "ДНР" все майно держави Україна на її території аж до Донецької залізниці, а також всі підприємства, банки та організації, де держава Україна мала свою частку. Крім того, закон визначає порядок націоналізації технологічних комплексів, які мають стратегічне та оборонне значення для ДНР", - пише видання.

Зазначається, що до переліку "націоналізованих" можуть потрапити всі підприємства, які не зареєструвались у бойовиків.

Крім того, виданню пояснили, що перелік підприємств можна зрозуміти з "указу про санкції". До цього списку ватажки бойовиків внесли власників всіх крупних підприємств на окупованому Донбасі.

Втім, видання зауважує, хоча за їхніми даними рішення було ухвалено 24 червня, однак тексту указу немає ані на новинних, ані на інформаційних сайтах ватажків бойовиків.

Зазначимо, що 22 червня бойовики вчергове раз оголосили, що проведуть вибори на Донбасі без узгодження з Києвом. Президент України Петро Порошенко наполягає, що вибори повинні проводиться тільки після виводу російських військ з окупованих земель.

Повʼязані теми:

Наступна публікація