Ватажки "ДНР" і "ЛНР" пропонують російським спецслужбам $ 1 млн за вбивство один одного - Шкіряк

Ватажки "ДНР" і "ЛНР" пропонують російським спецслужбам $ 1 млн за вбивство один одного - Шкіряк

Фото: Getty Images

Захарченко "дружить" з ФСБ, а Плотницький шукає підтримки у фахівців ГРУ.

Ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький замовляє вбивство главаря "ДНР" Олександра Захарченка, який у свою чергу також "прагне крові Плотницького". Про це повідомив радник голови МВС Зорян Шкіряк з посиланням на джерела, наближені до лідерів терористів.

За даними Шкіряка, Плотницький домовляється з ГРУ РФ, основним куратором "ЛНР", фахівці якого раніше "професійно знищили лугандонських ватажків терористів Мозгового, Бєднова, Дрьомова, Іщенка та інших".

"В свою чергу Захарченко домовляється про вбивство Плотницького зі "спецами" ФСБ, з котрими має постійний і тісний зв'язок. Щоправда, поки що вони так і не реалізували його замовлення на ліквідацію донецьких терористів, ватажків НЗФ "Спарта" та "Сомалі" Гіві і Мотороли. Обидва "герої ДНР", дізнавшись про це, буцімто прийшли "з поклоном" і затаїлися", - додав Шкіряк.

Радник міністра додав, що ватажки терористів готові заплатити спецслужбам за ліквідацію один одного чималу суму.

"Кожен може викласти за вбивство конкурента понад $ 1 млн. Звичано, ці гроші бандити здобули на тотальних віджимах, пограбуваннях мирних громадян, контрабанді різних товарів та вугілля, масштабному наркотрафіку, дерибану отриманої з Росії "фіндопомоги", розкраданні так званої російської "гуманітарки", а також продажу отриманої з РФ зброї бойовикам "ІДІЛ", "Аль Каїди" та іншим міжнародним терористичним організаціям", - розповів Шкіряк.

Він наголосив, що "після вбивства агентами ФСБ (за прямим наказом Путіна) колишнього очільника ГРУ генарала Сергуна, котрий готував "придворний бунт" і зміщення Путіна, між основними спецслужбами РФ, ГРУ і ФСБ загострюється протистояння".

"Власне, воно [протистояння] триває ще з часів СРСР. Але зараз ця війна набирає масштабних обертів. Оскільки ГРУ і ФСБ є прямим конкурентами на ринку впливу на дії та рішення російської влади.

Зараз між ними йде боротьба за лідерство і вплив в середині Росіі. І Донбас є невід'ємною частиною цієї боротьби. Знищення Захарченка і Плотницького - це арена, хто кого", - додав Шкіряк.

Як повідомляли раніше ЗМІ з посиланням на джерела, Кремль готовий замінити одіозних Захарченка і Плотницького в обмін на вибори на Донбасі. Мовляв, збереження чинних ватажків "ДНР" і "ЛНР" робить картинку їхньої "мирної реінтеграції" неправдоподібною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація