Ватажки "ДНР" та "ЛНР" почали готуватися до псевдовиборів – розвідка

Ватажки "ДНР" та "ЛНР" почали готуватися до псевдовиборів – розвідка

Бойовики не дотримуються обіцянки не проводити "вибори" / Фото: Reuters

Терористи посилюють вогонь у зоні АТО. 

Окупаційна влада так званих ЛНР та ДНР почала активно готуватися до проведення "місцевих виборів" у тимчасово непідконтрольних Україні регіонах Донбасу. Про це під час брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Незважаючи на дуже складну ситуацію окупаційна влада розпочала активну підготовку до проведення так званих місцевих виборів в Донецькій та Луганській "народних республіках", - цитує УНІАН слова силовика.

Також у розвідці наголошують, що ситуація в зоні проведення АТО характеризується інтенсивним вогневим впливом противника на підрозділи українських військ. Протягом доби здійснено 55 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та 82-мм мінометів.

Як повідомлялося раніше, раніше бойовики "ДНР" та "ЛНР" збирался провести "місцеві вибори" восени 2015, але після  переговорів лідерів "нормандської четвірки" в Парижі і консультацій у Мінську терористи перенесли їх на весну 2016.

На зустрічі у Мінську спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик заявив, що політична підгрупа Контактної групи по Україні не досягла прогресу з питання проведення місцевих виборів в самопроголошених Донецької та Луганської республіках. Згодом один із ватажків бойовиків "ДНР" Денис Пушилін заявив, що можливостей провести у лютому-квітні псевдовибори на тимчасово окупованій території Донбасу немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація