Ватажки "ЛНР" вирішили передати мобільний зв'язок під контроль Чечні

Ватажки "ЛНР" вирішили передати мобільний зв'язок під контроль Чечні

Міністр транспорту та зв'язку Чеченської Республіки Рамзан Черхігов / Фото: Міністерство транспорту та зв'язку Чеченської Республіки

Незабаром на Луганщині запрацює оператор, власником якого є міністр транспорту та зв'язку Чеченської республіки.

У "ЛНР" збираються віддати місцевого оператора мобільного зв'язку чеченцям.

Про це повідомили у службі зв'язків з громадськістю ГУ розвідки Міноборони України.

"В умовах стагнації російської економіки, з метою частково компенсувати витрати державного бюджету Росії на збройну агресію проти України, представниками російської влади у " ЛНР" прийнято рішення щодо передачі місцевого оператора мобільного зв'язку "Лугаком" (унітарне підприємство "Луганські комунікації") в оперативне управління компанії "Вайнах Телеком" (місто Грозний, Чеченська Республіка)", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, проект угоди передбачає, що чеченський оператор мобільного зв'язку буде отримувати 70% доходу від діяльності "Лугакому" та забезпечить номерний ресурс, операційну і технічну підтримку в обхід міжнародних санкцій.

Водночас повідомляється, що співвласником "Вайнах Телеком" є міністр транспорту та зв'язку Чеченської Республіки Рамзан Черхігов. У зв'язку з цим у розвідці вважають, що імовірність поповнення російського бюджету у такий спосіб є низькою.

Нагадаємо, раніше українські розвідники дізналися, що бойовики "ДНР" збираються вивести з ладу базові станції українських операторів зв'язку. За їхніми даними, російські найманці хочуть перевести жителів на "народного" оператора "Фенікс" і контролювати всі розмови.

Повʼязані теми:

Наступна публікація