Вибори на Донбасі: ОБСЄ запропонувала свої заходи щодо безпеки "нормандській четвірці"

Вибори на Донбасі: ОБСЄ запропонувала свої заходи щодо безпеки "нормандській четвірці"

Фото: УНІАН

Наразі пропозиції ОБСЄ знаходяться на розгляді

ОБСЄ направила свої пропозиції щодо забезпечення безпеки під час проведення виборів на Донбасі на розгляд країнам "нормандської четвірки", пише "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, однією із пропозицій є направлення на Схід України поліцейської місії ОБСЄ.

"Питання безпеки проведення місцевих виборів на сході України - це один з важливих предметів обговорення між країнами "нормандської четвірки". ОБСЄ внесла свої пропозиції на цей рахунок, які в даний момент розглядаються", - заявили в ОБСЄ.

Нагадаємо, речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що, на думку Кремля, поліцейська місія ОБСЄ має розміщуватися на лінії розмежування у зоні АТО, а не на українсько-російському кордоні.

"Тут важлива згода ополченців. Важлива згода представників Донбасу, і перед тим, як формалізувати якесь спільне розуміння, потрібно досягти цього розуміння", - сказав він.

Раніше, бойовики самопроголошеної "ДНР" заявили, що розцінюватимуть розгортання на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ як інтервенцію і застосовуватимуть зброю проти неї.

"Якщо у них виникне бажання з'явитися тут озброєними, я буду розцінювати це як інтервенцію і всіх ОБСЄвців, хто буде зі зброєю, буду розстрілювати, щоб у них навіть бажання не виникло прийти сюди з пістолетом", - заявив лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація