Відкритий на Луганщині новий пропускний пункт пропрацював всього кілька годин

Відкритий на Луганщині новий пропускний пункт пропрацював всього кілька годин

Бойовики не пустили на свою територію

Загиблих четверо, поранених семеро - усі кадрові російські військові. Українська розвідка відзвітувала про втрати ворога на Донбасі за минулу добу, йдеться в ТСН.16.45.

Серед наших бійців один вбитий і четверо поранених. Із забороненої Мінськими домовленостями зброї бойовики сім разів обстріляли Авдіївку, неспокійно було поблизу Опитного та Пісків, у Широкиному, Павлополі, Талаківці та Гнутовому.

Водночас на Луганщині сьогодні відкрили перше автомобільне сполучення з окупованими територіями.

Мешканці Луганщини були задоволені. Досьогодні, аби проїхати з окупованих територій на вільні, здебільшого за харчами і по гроші, доводилось робити виток у понад двісті кілометрів. Відтепер з цим - простіше.

Цей пропуснкий пункт відкрили в Золотому - найближчому до лінії розмежування містечку. Далі окуповані Первомайськ та Стаханов.

Наскільки повноцінно працюватиме пропускний пункт, залежатиме від поведінки бойовиків. До їхніх перших позицій усього два з половиною кілометри. Саме ж відкриття сьогодні відбулося вже з затримкою. На три тижні. Саме через обстріли з того боку. Наразі там чергує спостережна місія ОБСЄ, як буде завтра - не знає ніхто.

З українського боку теж спостерігачі. Той же Стаханов не раз значився в даних розвідки як місце зосередження важкої артилерії ворога.

Тут кажуть, що за першого ж обстрілу пропуск припинять. Бліндажі для укриття на пропускному пункті є. Умови його роботи узгоджували навіть у Мінську. Губернатор Тука каже: від роботи цього переїзду залежить доля інших.

"Спочатку подивимось, як буде працювати цей КПВВ, а потім вже без поспіху будемо робити відкриття іншого. Я не втомлююсь казати про те, що для мене головне це безпека", - зазначив він.

Перші автівки поїхали, та повернулися. На ворожому блок-пості людей зустріли бетонною стіною і колючим дротом. Усіх розвертають назад. Пішоходи вирішують ризикнути. І йдуть в обхід ворожого блокпоста – полями.

Пообіді очільник Луганщини ухвалює рішення: закрити пропускний пункт в Золотому, аби не наражати людей на небезпеку.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація