Відомий терорист "Бєс" повертається в керівництво "ДНР" – військова розвідка

Відомий терорист "Бєс" повертається в керівництво "ДНР" – військова розвідка

Фото: joinfosmi.livejournal.com

Безлер може очолити так званий "третій армійський корпус" бандформувань сепаратистів.

На лінії розмежування противник використовує перемир'я, щоб укріпити позиції та збільшити резерви. Такі маневри, кажуть бійці, рідко ведуть до тривалого "режиму тиші", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Снайпери вже зараз перемир'я не дотримуються. По українських позиціях у Мар'їнці стріляють навіть удень. "Пожахати. Раптом влучить", - пояснюють мету противника військові. Боєць із позивним "Авер" на фронті від самого початку бойових дій. У дієвість і тривалість режиму тиші він не вірить. "Візьмемо минулий рік, 1 вересня. Їх вистачило на тиждень. Із 1 по 6 боїв не було ніяких – стрілянина тільки, не інтенсивна. А на шостий день вони дали залпом", - розповів боєць батальйона "Донбас-Україна".

Тепер залп якщо і був, то самих по собі. Бійці лише спостерігали в біноклі, як загорівся будинок біля позицій так званої "ДНР". Військові переконані, що це була чергова провокація. "Хату моглі підпалити і сказати, що ми їх вночі обстріляли", - припускає військовий з позивним "Закоханий".

На лінії розмежування противник використовує перемир'я, щоб збільшити резерви

На лінії розмежування противник використовує перемир'я, щоб збільшити резерви

Завдяки стишенню активності ворога військові змогли приділити час побутовим клопотам. Хтось узявся за прання, інші лагодили пошкоджені укріплення, ще хтось готує їсти на відкритому вогні. Є у бійців зараз час і для відслідковування новин. Кажуть, дуже ретельно стежили за самітом у Китаї. Сподівалися, що там світова спільнота сильніше натиснить на очільника Кремля. Але до кінця у геополітичній дипломатії, кажуть бійці, розібратися не змогли. "Я думаю, все буде продовжуватися", - припускає боєць "Гайдук".

Про те, що вогонь знову може розпочатися будь-якої миті, доповідає й українська розвідка. За її інформацією, противник наразі нарощує сили. Зокрема, в так званій армії бойовиків створюють іще один, уже третій, армійський корпус. "Очолити його збирається відомий терорист, котрого давно всі хочемо вже побачити в обличчя – це Безлер", - розповів начальник штаба батальйона "Донбас-Україна" із позивним "Рокот".

Терорист Безлер, відомий за прізвиськом "Бєс", іще 2014-го контролював Горлівку. Про нього кажуть, що вбивав не лише військових, а й застосовував тортури до цивільних. Зустрітися з ним у бою українські хлопці готові хоч зараз. Але поки такої команди немає – бійці залишаються на позиціях і продовжують дотримуватися режиму перемир'я.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація