Військові глузують із "гумконвою" РФ: обстрілюють дитячими речами і предметами першої необхідності

Військові глузують із "гумконвою" РФ: обстрілюють дитячими речами і предметами першої необхідності

Фото: Reuters

Бійці у Мар'їнці тримають оборону в дуже складних умовах.

На околицях Мар'їнки завмерло цивільне життя, бо вони прострілюються наскрізь і пересуватися між будинками потрібно дуже обережно. Власне, будинками ті стіни, що вціліли при обстрілах, називати можно дуже умовно, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

По-іншому, як перебіжками, військові там не пересуваються. Їхні позиції укріплені кількома шарами мішків із землею, обов'язково приховані маскувальною сіткою, але це не захищає від активності ворога, який розташувався за кількасот метрів. "Коли настає темрява, починає над нами літати залізо. В основному, стрілкове, артилерія", - каже військовослужбовець ЗСУ з позивним "Самодєлкін". За його словами, останнім часом більше контактних боїв, однак і осколки від вибухів снарядів прилітають на позиції регулярно. Бійці жартують, що черговий "гуманітарний конвой" з РФ одразу дається взнаки посиленням обстрілів. "Можуть дитячі речі прилітати, предмети першої необхідності – що хочеш", - іронізують військові.

Контактні бої та рух перебіжками: військові розповіли про ситуацію в Мар`їнці

Контактні бої та рух перебіжками: військові розповіли про ситуацію в Мар`їнці

Вони кажуть, що справжня тиша в Мар'їнці наступила лише раз, коли до містечка заїхали міжнародні спостерігачі. "ОБСЄ приїздило. Тихо було пару днів, а потім знову почалося. Снайпери – сьогодні працював, вираховували його. Пару пострілів робить і тікає", - розповів боєць ЗСУ із позивним "Ткач". Йому лише 22, а він уже відслужив належне, а потім підписав контракт. По-іншому, каже, не бачить, як забезпечити спокійне майбутнє. "Вдома син, 5 місяців. Треба захищати всіх", - пояснює солдат.

Як повідомлялося, у Мар'їнці на Донеччині чоловік підірвався на розтяжці прямо у будинку. З осколковими пораненнями його доправили до лікарні.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація