Військові кажуть, що силам АТО під Маріуполем протистоять російські солдати

Військові кажуть, що силам АТО під Маріуполем протистоять російські солдати

Фото: Getty Images

Бійці вивчили зброю, стиль і всі нюанси поведінки росіян і сепаратистів.

Військові на передовій під Маріуполем не шкодують свого вибору боронити рідну землю та продовжують щодня тримати позиції під атаками ворога. З дій противника вони навчилися помічати, коли мають справу з доморощеними терористами, а коли проти них працюють кваліфіковані кадри армії сусідньої країни, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У вільний від боїв час бійці з кирками, лопатами та ломами вгризаються в землю. "Намагаємося облаштувати побут. Власними силами добуваємо матеріал, пиляємо дерева, тягаємо, поки є можливість", - розповідає військовослужбовець ЗСУ з позивним "Бастер". Бійці кажуть, що вже перетягали тонни нарізаної деревини, а з рук від важкої роботи не сходять мозолі.

Буремне перемир'я: бойовики гатять по Приазов'ю

Буремне перемир'я: бойовики гатять по Приазов'ю

Війну на нулі ці ще зовсім юні, але вже терті солдати, уявляли не такою. Романтика тут тхне сирістю окопів і запахом пороху, однак ніхто із цих вояків не шкодує, що опинився на передовій. "Я в армію хотів давно, а тут так сталося в державі – пішов боронити свою землю. Раніше не брали", - розповів "Серб". Свого ворога хлопці вже добре вивчили. Військові впевнені, що зараз протистоять кадровим силам РФ. "В основному, регулярна армія, професіонали. Вони не підходять ближче, ніж на 150 метрів", - каже "Рамзес".

Як уже повідомлялося, напередодні, у неділю, бойовики 27 разів обстріляли позиції українських військових уздовж лінії розмежування у зоні АТО. На Маріупольському напрямку терористи застосували 122-мм артилерію, міномети різних калібрів, гранатомети та стрілецьку зброю для обстрілів Талаківки, Новотроїцького, Широкиного, Степного, Мар'їнки, Гнутового і Павлополя. По Новотроїцькому двічі вів вогонь снайпер.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація