Військові на передовій побудували лазню та назвали свиню Лавровим

Військові на передовій побудували лазню та назвали свиню Лавровим

Бійці облаштували побут, аби наступникам було комфортно і затишно на позиції.

Бійці на фронті навчилися використовувати зруйновані снарядами ворога дерева для облаштуваня та приховування власних позицій. Більшість потрібних будівельних матеріалів і маскувальних сіток привозять волонтери, а держава виділяє все необхідне, але за старими довоєнними стандартами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мобілізовані бійці будують нові укриття попри те, що незабаром мають іти на дембель. Кажуть, позиції будуть потрібні для тих, хто захищатиме лінію фронту. На зиму для військовослужбовців ладнають лазню – вручну, бо техніка на передову не їздить.

Бійці на фронті навчилися використовувати дерева, які зруйнували снаряди, як природне маскування

Бійці на фронті навчилися використовувати дерева, які зруйнували снаряди, як природне маскування

Для повара бійці облаштували кухню. Раніше він готував неподалік бліндажа, а коли починався обстріл – стрибав до укриття. Себе рятував, а їжу – не завжди. "Бувало, що і згорало. Бувало, встиг зняти – добре", - зізнається він. Тепер бійці хизуються власноруч зробленою кухнею. "Гарно, затишно. За тиждень зробили", - каже військовий із позивним "Лань".

На будівництві лазні та кухні використовували дуб. Дерево міцне – жоден осколок обіду не знищить і повара не поранить. Під час обстрілу там можна сидіти та чаювати. Поки діє режим тиші, бійці продовжують будуватися та закопуватися. Для опалення взимку наготували дрова та чудово їх замаскували. Навіть найгарячіші передові позиції тепер виглядають чепурненько та охайно.

Боєць із позивним "Мінус" пояснює, що укриття побудували на кілька поверхів вниз. Ззовні воно зливається з ландшафтом, і навіть зблизька помітити його дуже непросто. Для маскування використали дерева, гілки та листя. Позицію неможливо виявити з безпілотника.

Замасковані тут навіть маленькі кошенята. Не хоче виходити зі схованки і місцева зірка – свиня Лавров. Бійці жартують, що з хряка поганий дипломат. Однак його бережуть і доглядають, хоч звір і намагається втекти. Бійці сміються: що, мовляв, від нього, свині, вдячності можна й не чекати.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація