Військові на передовій розповіли, чого чекають від вересневого перемир'я

Військові на передовій розповіли, чого чекають від вересневого перемир'я

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Солдати не вірять у те, що ворог буде дотримуватися слова.

В останні дні бойовики так званої "ДНР" посилили обстріли Красногорівки. До мінометів, гармат, САУ, танків додалися навіть реактивні залпи з "Градів", ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дивом одна з ракет не рознесла житловий будинок – снаряд упав у кількох метрах від нього. Минулої ж ночі терористи використовували 120-ті міномети. "Прилітає кожну ніч. Що вразило: буквально вчора вони запросили режим тиші. Ми думали, що ми відпочинемо – буде тиша. Скоро 1 вересня, думали, будуть дітей готувати до школи. А вони, бачите, прислали отакі от подарунки", - показує на рештки снарядів прес-офіцер 10-ї бригади Юрій Лелявський.

В Красногорівці бійці розповіли про свої будні та заявили, що не вірять в припинення вогню

В Красногорівці бійці розповіли про свої будні та заявили, що не вірять в припинення вогню

По Красногорівці сепаратисти гатять одразу з декількох напрямків – Петровського району Донецька та Старомихайлівки. Техніку ховають у житлових кварталах, аби українці не стріляли у відповідь. У Старомихайлівці мінометний розрахунок узагалі розмістили біля церкви. "Я не знаю, як людині, якщо вони там віруючі взагалі… Може, мусульмани, їм усе одно на християнство, але працюють конкретно з церкви. Ми по церкві ну вже ніяк не вдаримо, пробачте", - каже боєць 10-ї бригади з позивним "Макар".

Військові не вірять у перемир'я, про котре напередодні домовилися переговорники в Мінську. Солдати пам'ятають, що останнє таке розпіарене припинення вогню в дійсності не протривало і однієї доби. "Чому 1 вересня? Діти в школу? А що, потім вони в школу не будуть ходити? Я думаю, перші дні будуть утримуватись, а потім усе повернеться", - прогнозує позивний "Мирон". На підтвердження своїх здогадів бійці показують машину, на якій робітники рік тому приїхали в сіру зону лагодити електрику. "Була домовленість, що режим тиші. Люди хотіли подати напругу на окуповані території. Але приїхали робітники, і сепаратисти їх підпалили", - пояснює "Макар". Тому до вересневого режиму тиші навчені досвідом військові готуються ретельно – чистять кулемети.

Кореспондент ТСН Євген Назаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація