Військові на передовій спростували втрату 700 метрів землі під Зайцевим

Військові на передовій спростували втрату 700 метрів землі під Зайцевим

Військові на передовій спростували втрату 700 метрів землі під Зайцевим

Фото: Дзеркало тижня. Україна

Ніякого відступу не було – переконують бійці.

Своєї землі не віддамо нікому – так відреагували бійці 53-ї бригади на повідомлення про відступ у районі Зайцевого. Напередодні в українських ЗМІ з'явилася інформація, що сепаратисти захопили 700 метрів так званої сірої зони, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На передовій це повідомлення назвали дурницею. Кажуть, такого поняття, як "нічийна територія", тут взагалі нема – це все українська земля, яку вони віддавати нікому не збираються.

Жодної вцілілої стіни, все побито осколками та кулями. Бої в районі Зайцевого і справді ведуться серйозні. Але бійці з гордістю заявляють – ворог не пройде. У сепаратистів залишилася менша частина села. Бійці показують – у лісопосадці облаштовані бліндажі з російськими триколорами. Це крайні позиції ворога.

"З них вони не рухаються взагалі. Інколи звідти ведеться вогонь, але моментально присікається", - розповів військовий 53-ї бригади з позивним "Штурман".

Напружена ситуація в районі Зайцевого

Напружена ситуація в районі Зайцевого

Три дні тому ворог і справді вдався до масованого обстрілу українських позицій. Бригада втратила одного свого бійця, кілька вояків отримали поранення. Українці відповіли. Після цього сепаратисти вже два дні на цьому напрямку сидять тихесенько. У наступ ворог навряд чи піде, переконує командир підрозділу. А сірої зони тут немає, каже він.

"Там опорники знаходяться на відстані 200-300 метрів один від одного – наші та сепарів. Дуже близько. Ми їм нічого не віддали, не знаю, звідки така інформація", - запевняє офіцер із позивним "Маска".

Українське військо готується до можливих провокацій ворога у цьому районі – підтягує додаткові сили. Хлопці облаштовуються на нових позиціях. З гумором, анекдотами розтягують по вцілілих закапелках своє нехитре майно.

Напередодні з'явилася інформація про те, що у Зайцевому бойовики "ДНР" пересунули один із своїх опорних пунктів на 700 метрів ближче до позицій українських військових. Про це у Facebook повідомив журналіст Роман Бочкала.

Це вже не перший випадок, коли Зайцеве фігурує в хибних інформаційних повідомленнях. Минулого місяця оборонці цього міста вже сміялися з чуток про нібито передачу його бойовикам і власну втечу.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація