Військові під Горлівкою виступають проти встановлення відеокамер ОБСЄ

Військові під Горлівкою виступають проти встановлення відеокамер ОБСЄ

Військові під Горлівкою виступають проти встановлення відеокамер ОБСЄ

Українські військові виступають проти камер ОБСЄ

Бійці кажуть, що користі з них не буде, а шкода – можливо.

Бойовики у чотирьох точках пробують витіснити сили АТО, повідомляє українська розвідка. У районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Авдіївка та Мар'їнка окупанти інтенсивно обстрілюють позиції ЗСУ зі стрілецької зброї, гранатометів та мінометів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Зайцевому в околицях Горлівки напередодні побувала численна місія ОБСЄ. Зо два десятки спостерігачів обирали місце для встановлення камер відеоспостереження. Щойно ревізори поїхали – на український бік полетіли міни та снаряди. Вирви від них були не тільки в полях, але й на городах мирних жителів.

Військові визначили, что стріляли з "васильків" та САУ. Були воронки від розривів 152-міліметрових снарядів. Мешканці Зайцевого ситуацію коментувати не хочуть і від журналістів ховаються.

Бойовики намагаються витіснити сили АТО в чотирьох точках

Бойовики намагаються витіснити сили АТО в чотирьох точках

Бійці ж говорять про перспективу камер від ОБСЄ. Вона їх не вельми тішить. Кажуть, наслухалися про практику відеоспостереження в Широкиному. Там уночі все одно неможливо зафіксувати, хто почав стріляти першим. А вдень завдяки відео бойовики можуть роздивлятися позиції та пересування армійців.

"Вже до цого були факти, коли в ОБСЄ передавали інформацію. Нема довіри ні до ОБСЄ, ні до кого", - зізнаються бійці.

Вони переконані, що за два роки війни і без камер можна було удосталь нафіксувати, хто тут окупант і хто порушує перемир'я. А поки без відеонагляду бойовикам принаймні бити по позиціях складніше. Промацувати, де стоять наші бійці, терористи ідуть пішки. Лише минулої ночі було кілька диверсійних груп.

Затемна ж вояки вправно дають ворогу відсіч. І вже від ранку наново чистять зброю, готуючись до нової ночі.

Як уже повідомлялося, бойовики намагалися хаотичним вогнем виснажити українських бійців. Сили АТО тричі відкривали вогонь у відповідь. На фронті зафіксовано 32 випадки порушень режиму тиші.

Понад 70% обстрілів припадає на темну частину доби. Так росіяни та терористи намагаються зменшити кількість зафіксованих ОБСЄ випадків своєї агресії.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація