Військові під Маріуполем зустріли російську ДРГ вогнем з автоматів і гранатометів

Військові під Маріуполем зустріли російську ДРГ вогнем з автоматів і гранатометів

Фото: УНІАН

Ворога ліквідували або відігнали назад – у темряві достеменно розгледіти не було змоги.

Минулої ночі позиції українських військових на маріупольському напрямку АТО промацували на пильність диверсанти. Незвані гості близько опівночі засвітилися в тепловізорі військових, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це звичайне явище – вони намагаються пройти, прорвати нашу лінію захисту, шукають слабке місце", - пояснюють бійці. Вони стоять навпроти ворога настільки близько, що можуть бачити світло фар машин, які вночі підвозять терористам підкріплення. Ворог там добре вкопався: ховається у бетонних дотах та підземних сховках. Позаду нього, в окупованій Саханці, базується важка артилерія. Її добре чути і добре видно уночі, коли снаряди з гуркотом падають на позиції сил АТО.

Появу ДРГ бійці зустрічають вогнем зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів. З позицій бойовиків невдовзі відповідають. "У них російський прапор спеціально, щоби знали, що там росіяни. Може, нас лякають, щоб ми боялися. А це, навпаки, стимулює з ними повоювати", - зізнається боєць із позивним "Мун". Такої ж думки й боєць "Ведмідь". Він родом із Полтавщини, пройшов Майдан, просився в армію, але у 2014 р. його не взяли. Через три роки таки підписав контракт. "Я знав, куди йшов – стояли на блокпосту, потім волонтерами були, привозили допомогу. Я вже уявляв все, але хотілося б кращого – держава не дає стимул воювати", - зізнається військовослужбовець.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

На Приморській ділянці фронту помітили чергову ворожу диверсійно-розвідувальну групу

На Приморській ділянці фронту помітили чергову ворожу диверсійно-розвідувальну групу

Повʼязані теми:

Наступна публікація