Військові РФ обстріляли мікрорайон Донецька, щоб підставити бійців АТО - розвідка

Військові РФ обстріляли мікрорайон Донецька, щоб підставити бійців АТО - розвідка

Фото: Getty Images

За даними розвідників, обстріл міста здійснили росіяни з окупованого селища Старомихайлівка.

Російські військові, які перебувають на Донбасі, обстріляли мікрорайон на заході Донецька, щоб звинуватити українських бійців АТО.

Про це повідомили у службі зв'язків з громадськістю ГУ розвідки Міноборони України.

"Артилерійські підрозділи 1 АК, розташовані у Старомихайлівці, з 82/120-міліметрових мінометів та 122-міліметрових гаубиць Д-30 здійснили навмисний обстріл західної частини Донецька (Трудівський мікрорайон), щоб звинуватити в цьому українські силові структури", - йдеться у повідомленні.

До того ж, за даними розвідки, протягом минулої доби бойовики здійснили 47 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та 120/82-мм мінометів.

"Із них: три – Трьохізбенка, Богуславське, Новозванівка (Сєверодонецький напрямок); 14 – Луганське, Зайцеве, Майорськ, Ленінське, Новгородське, Троїцьке (Слов'янський напрямок); 25 – Авдіївка, Опитне, Піски, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Славне (Донецький напрямок); п'ять – Чермалик, Гнутове, Талаківка, Широкине (Маріупольський напрямок)", - додали у ГУР.

Окремо зазначається, що українська сторона надала інформацію представникам місії ОБСЄ про наявність танків і САУ в районах Донецька, Пантелеймонівки та Красного Октября.

Нагадаємо, раніше керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука розповів, що бойовики посилили обстріли на Луганщині. За його даними, терористи відкрили вогонь по позиціях 59-ї бригади на околицях Попасної, також по околиці Новотроїцького та в районі Трьохізбенки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація