Військові РФ зазнали чергових втрат на Донбасі і масово подають рапорти на звільнення - розвідка

Військові РФ зазнали чергових втрат на Донбасі і масово подають рапорти на звільнення - розвідка

Фото: Reuters

Натомість Росія продовжує перекидати на схід України боєприпаси та зброю.

Протягом останніх днів на Донбасі загинули ще декілька російських військових.

Про це повідомили у службі зв'язків із громадськістю ГУ розвідки Міноборони України.

"18 квітня під час виходу в складі диверсійно-розвідувальної групи у районі Зайцевого загинуло п'ятеро і поранено дев'ятеро російських військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

До того ж, за даними розвідки, напередодні, 20 квітня, загинув один військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК і один військовослужбовець 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), а також поранено одного військовослужбовця 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

"20 квітня до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім.Калініна доставлено тіла трьох загиблих, а до спеціального відділення, відведеного під потреби російського військового шпиталю, - трьох поранених російських військовослужбовців зі складу розвідувального підрозділу 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1 АК ЗС РФ", - додали розвідники.

Окрім цього, повідомляється, що через небезпеку участі у бойових діях та розуміння покарання за військові злочини на території України фіксуються факти масового звільнення військових РФ.

Зокрема, 19 квітня виказали недовіру командиру батальйону та написали рапорти на звільнення з військової служби з подальшим поверненням до Росії 19 військовослужбовців 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ.

Водночас українські військові зазначили, що Росія перекинула до залізничної станції Іловайськ ешелон з п'яти вагонів зі 122-мм артилерійськими снарядами, 120-мм мінами та пострілами до гранатометів.

Нагадаємо, раніше путінський "гумконвой" прибув на кордон з окупованим Донбасом. У РФ заявляють, що машини везуть на Донбас близько 1200 тонн вантажів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація