Військові розповіли про потужну ранкову атаку ворога під Троїцьким

Військові розповіли про потужну ранкову атаку ворога під Троїцьким

Фото: facebook.com/Юрій Бірюков

Від обстрілів загинули троє українських бійців.

Знову неспокійно на фронті у районі Світлодарської дуги. Там минулої ночі прицільно била ворожа артилерія та була спроба піхотної атаки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Світлою порою противника не видно навіть у бінокль. Тоді як у темряві ворога можна побачити у тепловізор. "Противника поки не видно. Вдень можливі виходи ДРГ. Дуже часто", - коментує один із солдатів.

На ділянці фронту між Горлівкою та Дебальцевим інтенсивність вогню вночі величезна. Кілька десятків кілометрів території перебуває у полі зору ворожої безпілотної розвідки. "Безпілотників з боку сепарів на порядок більше, ніж наших. Тільки стемніє – зразу літають. Хлопці нараховували кілька десятків за годину", - розповів боєць ЗСУ з позивним "Саймон".

Неспокійно на фронті у районі Світлодарської дуги

Неспокійно на фронті у районі Світлодарської дуги

Саме ті дрони, кажуть наші хлопці, зазвичай наводять мінометні розрахунки бойовиків і нині зранку – корегували артилерійський вогонь противника. "Пострілів було до 15. Але точно знали, куди стріляти. Стріляли десь з-за Новогригорівки перед Дебальцевим", - каже "Саймон".

Атака росіян зі 152-міліметрових самохідних "Акацій" тривала не більше 5 хвилин. Далі, кажуть бійці, була спроба піхотного прориву. "Четверта година ранку – почався артобстріл наших позицій", - уточнює боєць ЗСУ.

Стрілецьку навалу наші хлопці відбили без втрат. А от артилерія наробила біди: троє українських військових загинули, ще трьох із тяжкими пораненнями доправили до шпиталю. Хлопці кажуть, що відповідали з усього, що мають під рукою. Але це надто малий арсенал засобів. "Те що в нас є, озброєння, яким нам дозволяють давати відсіч, ми просто реально не дістаємо. Вони про це знають, і ведуть себе зухвало. Таке враження, що наші штаби не те, що не хочуть воювати – їм по барабану", - зізнається "Саймон".

Натомість, навіть після важких втрат битися за Україну хлопці не припиняють. Кажуть, їм треба геть не багато: аби генерали дозволили підтримку артою та у тилу не забували, що вони воюють заради всіх.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація