Військові спостерігають зміну поведінки бойовиків у зоні АТО

Військові спостерігають зміну поведінки бойовиків у зоні АТО

Інтенсивність обстрілів зменшується, однак якість і підступність дій ворога зростає

Ворог почав ощадливіше використовувати боєприпаси та професійніше полювати на солдат.

Протягом середи в зоні АТО не зафіксовано жодного обстрілу з важкого озброєння. Натомість відбулося бойове зіткнення на Донеччині, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Неспокійно було в Пісках, Опитному, Авдіївці, Новгородському, Зайцевому та Майорську. В усіх випадках бойовики використовували стрілецьку зброю. Лише поблизу Троїцького по українських військових ворог гатив із підствольних гранатометів.

На Луганщині бойові дії відбувалися лише в районі Трьохізбенки. Зовсім тихо було на маріупольському напрямку.

Натомість по всій лінії розмежування у вояків відкрився другий фронт – погодний. Після снігових заметів та морозів почалися дощі. Нести службу на позиціях зараз значно складніше.

Також вояки відзначають, що подекуди кремлівські найманці змінили тактику. Або ж через ротацію на кадрових російських військових, або ж на позиції заступили краще треновані бойовики.

"Якщо раніше безладний вогонь вівся, то тепер більш професійно. Витягуються наші люди, працює снайпер. Тобто раніше вони не шкодували, а просто висипали весь боєкомплект. А зараз б'ють по позиціях більш грамотно", - розповів один із військовослужбовців ЗСУ.

Як уже повідомлялося, бойовики 37 разів застосовували зброю проти українських бійців. Біля Луганського відбулось нетривале бойове зіткнення з нечисельною групою бойовиків. Ефективним вогнем зі стрілецької зброї українські бійці змусили злочинців відступити.

За добу в зоні АТО бойовики вели переважно провокативний вогонь

За добу в зоні АТО бойовики вели переважно провокативний вогонь

Повʼязані теми:

Наступна публікація