Військові у Зайцевому готуються до атаки бойовиків

Військові у Зайцевому готуються до атаки бойовиків

Бойовики залишили на позиціях озброєння, яким могли вести безперевний цілодобовий бій.

Найбільш напружено було під Зайцевим. Там бій із бойовиками тривав цілу добу. Піхота терористів пішла в атаку під прикриттям кулеметів, гранатометів та мінометів. Українські військові атаку відбили, позиції втримали. Та захопили трофеї, що взайве свідчать, проти України воюють не якісь невідомі сепаратисти, а держава Росія, йдеться в ТСН.16.45.

Лише на одному з опорних пунктів противника бійці знайшли неабиякий арсенал - гранати, заряди для гранатометів та реактивні вогнемети. І все це сучасного російського виробництва. Масштаб знахідки вразив навіть досвідчених бійців - з таким озброєнням противник міг вести безперевний цілодобовий бій.

Селище Зайцево тягнеться приблизно на 7 кілометрів. Лінія розмежування просто посередині населеного пункта. Між позиціями українських військових і бойовиків не більше 200 метрів. Тож ближні бої тут відбуваються щокілька годин.

Бойовики їх криють мінами, а у хлопців для відповіді лише кулемети "Дашка" та старий-добрий "Максим". Ворог просто за поворотом. І останніми днями, кажуть бійці, поводяться бойовики дуже зухвало.

Напередодні військові не витримали. Під час чергової атаки влаштували контрнаступ. І підійшли впритул до опорного пункту противника.

Тікаючи, бойовики забули забрати зброю. Просто на позиціях бійці знайшли цілий арсенал. І все російського виробництва. Командир 17-го батальйону показує відстріляний "Джміль". З такого вогнемета так звані "ополченці" і стріляють по українських позиціях. А також протипіхотні міни, заряди для ручних гранатометів та набої.

Після того контрудару бойовики трохи притихли. Вдень їх майже не чути. А поодиноких вибухів, кажуть бійці, можна не боятися. Вже це бойовики щось між собою не поділили.

"Коли вони вживають алкогольні напої, в них постійно між собою стрілянина, свої розборки", - розповідає боєць.

Але і зовсім розслаблятися бійці не збираються. Напрямок Горлівка-Артемівськ - стратегічний. Хлопці певні, бойовики його просто так не залишать.

Українській бійці знайшли арсенал зброї російського виробництва

Українській бійці знайшли арсенал зброї російського виробництва

Повʼязані теми:

Наступна публікація