Військові утримують контроль над Водяним - українські розвідники

Військові утримують контроль над Водяним - українські розвідники

Фото: Reuters

Бойовики намагаються розширити окуповану територію у "сірій зоні".

Село Водяне, яке розташоване в районі захопленого бойовиками Комінтернового, перебуває під контролем військових Збройних сил України.

Про це із посиланням на керівника прес-центру ГУ розвідки Міноборони Миколу Краснова пише "Українська правда".

Водночас у прес-службі ГУР зазначили, що бойовики продовжують спроби захопити більше населених пунктів у "сірій зоні", а також застосовують в районі Комінтернового заборонені Мінськими домовленостями танки, САУ та міномети.

Окремо повідомляється про те, що бойовики здійснюють перегрупування або ротацію передових підрозділів 1 та 2 АК на Новоайдарському, Сєвєродонецькому, Слов'янському, Донецькому та Маріупольському напрямку.

Нагадаємо,бойовики зайшли в "сіре" Комінтернове 22 грудня разом з бронетехнікою. У селищі відразу стали шукати порожні будинки, а спостерігачів ОБСЄ на територію не пустили. Бойовики відразу вдалися до обшуків цивільного населення, а на перемовини щодо звільнення села - відмовилися йти. Дороги до Комінтернового мінують.

У четвер, 24 грудня, стало відомо, що спостерігачі місії ОБСЄ змогли потрапити у населений пункт. Тим часом, у штабі заявили, що через це  бойовики почали поспіхом ховати важке озброєння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація