Військові в Пісках розповіли про найпотужніший за останній час обстріл

Військові в Пісках розповіли про найпотужніший за останній час обстріл

Фото: Facebook/Дмитро Муравський

Активність бойовиків співпала з черговою "гуманітарною допомогою" від РФ.

Черговий російський "гумконвой" щойно вдерся на територію України, а українські оборонці вже відчули його наслідки. Селище Піски неподалік окупованого Донецька витримало обстріл з танків, артилерії та мінометів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

До цього, кажуть оборонці селища, близько тижня було тихо. Та лише встиг прибути гумконвой, як заговорила зброя всіх калібрів. Обстріл Пісків почався, як завжди, у темну пору доби. "Прильот був 120-ки, СПГ, РПГ працювало. Цілять влучно останнім часом, пристрілялися", - кажуть українські бійці.

Селище Піски першим відчуло наслідки чергової російської "гуманітарки"

Селище Піски першим відчуло наслідки чергової російської "гуманітарки"

Протягом кількох годин селище поливали крупним забороненим калібром. Працювали і міномети, і ствольна артилерія. А насамкінець виїхав і відстрілявся російський танк. Його маневри прикривала САУ. "Вони, мабуть, бояться, щоби наша арта не накрила їх. А наша арта як мовчала, так і мовчить", - зізнаються солдати.

І без того зруйноване селище внаслідок атаки втратило ще кілька будівель. Що техніка має бути відведена від передової згідно мінських умов – військові на це лише сміються. "Кожного вечора чути шум техніки. Біля терміналу. Колесна і гусенична", - кажуть вони.

Єдине, чим доводиться за таких умов пишатися оборонцям Пісків, це збереженням самих себе. "Найголовніше – зберегти життя бійців, не допустити втрат. Слава Богу, цієї ночі в нас не було ані поранених, ані загиблих", - розповідають військові.

Кореспондент ТСН Євген Назаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація