Військові впіймали бойовиків на використанні забороненої у світі "садистської" зброї

Військові впіймали бойовиків на використанні забороненої у світі "садистської" зброї

Військові захопили зброю бойовиків / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Ворог не соромиться застосовувати термобалістичні снаряди та протипіхотні міни.

На Донеччині проросійські бойовики використовують заборонені міжнародними конвенціями види зброї. Докази цьому військові отримали в Зайцевому, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

По українській території вистрілили з вогнемету "Шмель". Снарядом була термобалістична ракета. Вона випалює приміщення, в котре влучає: спершу миттєво наповнює його газом, а за мить – підпалює. У підсумку газ горить за величезної температури, і цей вогонь знищує все навколо.

Заборонену зброю солдати називають "Змій Горинич". Вона – не єдина подібна на озброєнні ворога. Нещодавно українські солдати здобули трофеї – протипіхотні міни. Вони заборонені майже в усьому світі, бійцям ЗСУ їх не видають. Ця міна не вбиває, а робить людину калікою на все життя.

Окрім цього, ворог активно застосовує САУ. Українці крупним калібром подавити вогонь не можуть. Від командирів суворий наказ: дотримуватися мінських домовленостей. Така нерівність умов ведення війни обурює військових.

У Зайцевому нещодавно загинув охоронець приватного житлового будинку. Він під час обстрілу не встиг заховатися в підвал. Чоловіка зрешетило осколками від міни, котра впала неподалік.

Напередодні повідомлялося, що бойовики почали рівняти із землею промзону біля Авдіївки, як раніше робили це з терміналами Донецького аеропорту. Для цього ворог зібрав артилерію поблизу Донецька.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Доба у зоні АТО минула з великою кількістю обстрілів, але без загиблих та поранених

Доба у зоні АТО минула з великою кількістю обстрілів, але без загиблих та поранених

Повʼязані теми:

Наступна публікація